top of page

Expertise in grote en complexe omgevingen

Voor grotere projecten en industriële toepassingen (o.a. burelen, serverlokalen) bieden wij diverse oplossingen zoals multisplit warmtepompen, VRV warmtepompen met grote vermogens en Heat Recovery, ijswaterkoeler (chiller),... Ook voor de volledige ventilatie en luchtbehandeling van kantoorruimtes en grote industriële ruimtes kan u bij ons terecht

CF190351.jpg

HVAC

Voor grotere projecten en industriële toepassingen (o.a. burelen, serverlokalen) bieden wij diverse oplossingen:
 

  • Multisplit warmtepomp: een warmtepomp waarbij één buitenunit aan meerdere binnen toestellen (maximaal 5) gekoppeld wordt. De temperatuur kan per unit apart bepaald worden, wel dienen deze allemaal in dezelfde modus te draaien: verwarmen of koelen.

  • VRV warmtepomp: een warmtepomp waarbij meerdere binnen toestellen aan één of meerdere buitentoestellen gekoppeld zijn. Het verschil met een split of Multi split warmtepomp is dat er één kopercircuit is waarbij er per binnen toestel een aftakking gebeurt. Bovendien heeft een VRV-systeem een groter vermogen en wordt er geen capaciteit verloren over lange afstanden. Er is keuze uit een tweepijpssysteem, waarbij alle binnentoestellen in dezelfde modus dienen te draaien, en het ‘Heat Recovery’ systeem (driepijps) waarbij er tegelijkertijd op één locatie kan gekoeld worden en op een andere verwarmd. Dit is nuttig bij bij bijvoorbeeld noord-zuid situaties.

  • Ijswater groep (chiller): een installatie die gebruikt wordt om zeer grote ruimtes en gebouwen te koelen. Dit is ook geschikt voor zowel comfort als industriële procestoepassingen: burelen, brouwerijen, wijnproductie, groenten-en fruitsector, … Een ijswatergroep werkt op basis van koelwater en niet op basis van koelvloeistoffen zoals bij een warmtepomp.

Ventilatie voor burelen

Zonder voldoende ventilatie is er een grotere kans op vervuilde lucht, hogere CO2-waarde en schimmelvorming door vochtige lucht. Bovendien heeft een goede ventilatie een gunstige impact op uw gezondheid. Wij bieden verschillende mogelijkheden om uw bureel, conform de EPB-eisen, voldoende te ventileren volgens de ventilatiesystemen C en D:
 

  • Systeem C: hierbij wordt vervuilde lucht mechanisch afgevoerd en verse lucht natuurlijk aangevoerd (bijvoorbeeld via roosters). Het systeem C+ is een variant die zelfregelend werkt via sensoren die de kwaliteit van de binnenlucht meten. De lucht wordt hierbij enkel indien nodig afgevoerd.

  • Systeem D: hierbij wordt zowel de aan – en afvoer van lucht mechanisch gestuurd. Bijkomend voordeel van dit systeem is de warmterecuperatie: de warmte van de afgevoerde lucht wordt gebruikt om de aangevoerde lucht mee te verwarmen, of af te koelen in de zomer.

KIXX-041.jpg
ABUTRIEK-122.jpg

Ventilatie en luchtbehandeling in professionele en industriële omgevingen

Ook voor de professionele en industriële sector bieden wij verschillende oplossingen op vlak van luchtbehandeling: wij scheppen het gewenste klimaat (temperatuur, vochtigheid, luchtzuiverheid, overdruk of onderdruk) volgens uw specifieke vraag, voor tal van toepassingen (productieruimtes, labo’s, …).

Wij bieden o.a. de volgende technieken aan:

  • Proceskoeling: via een koeltechnische installatie of ijswaterkoeling, al dan niet met warmterecuperatie, helpen wij u de ideale temperatuur in uw productieomgeving te behouden.

  • Cleanrooms: bij labo’s of sommige productieprocessen dient er gewerkt te worden in een zeer zuivere omgeving. Door de luchtdruk in een ruimte te verhogen, kan er nooit vuile lucht naar binnen. De aanwezige lucht wordt bovendien continu gefilterd en ververst, creëren wij voor u een zo zuiver mogelijke werkomgeving.

  • Freecooling: bij dit systeem detecteert de luchtgroep wanneer de buitenlucht in de zomer koeler is dan de binnenlucht. In dat geval wordt de buitenlucht naar binnen geblazen en de warmere binnenlucht naar buiten. Dit proces speelt zich meestal ’s nachts of tijdens de ochtend af. Freecooling is een uiterst energiezuinige en goedkope manier om uw ruimte af te koelen en de binnenlucht te verversen.

  • Betonkernactivering: hierbij wordt warmte of koelte opgeslagen in de kern van het beton door middel van leidingen met water. Uw ruimte wordt op het juiste moment verwarmd of gekoeld door de thermische energie die het beton afgeeft aan uw binnenomgeving. Deze techniek dient als een buffer tegen te hoge of te lage buitentemperaturen, waarbij uw binnentemperatuur stabiel blijft. Het is bovendien enorm besparend.

In-house
studie en engineering

Sleutel op
de deur
voor alle technieken

24/7
service
Actief in België en Europa
bottom of page